Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Velký manažerský mýtus

Velký manažerský mýtus

28.08.2016 6:00
Autor: Redakce, Patria.cz

Sedm let jsem pracoval jako konzultant. Nemám ovšem vzdělání z oblasti managementu, ale z filozofie. Předtím, než jsem začal vedení velkých nadnárodních společností říkat to, co mělo pravděpodobně vědět samo, jsem měl jen zkušenosti s doučováním studentů. Divné je, že mi to nikdy nebylo na škodu. Naopak. Poté, co jsem založil svou konzultantskou společnost, která měla nakonec asi 600 zaměstnanců, zjistil jsem následující: Zájemci o práci v mé společnosti, kteří měli vystudovaný nějaký přední program MBA, se tam naučili hlavně to, jak se tvářit vážně a chrlit ze sebe nějaké prázdné fráze.

Když jsem svou konzultantskou společnost opouštěl, nahlédl jsem do učebnic managementu. Chtěl jsem porovnat své zkušenosti s tím, co se tam píše, a také jsem měl dost volného času. Při čtení knih o korporátních strategiích a managementu se mi ale ani jednou nestalo, že bych si řekl: Kdybych tohle tenkrát věděl. Jen jsem se znovu vracel k otázce, která mě trápila od počátku mé konzultantské kariéry: Proč vůbec nějaká studia v této oblasti existují?

Teorie managementu vznikla v roce 1899 a stála za ní prostá otázka: Kolik železných prutů může během jedné pracovní směny naložit na železniční vagón jeden člověk? Položil si ji Frederick Winslow Taylor, kterého můžeme považovat za zakladatele celé nauky o managementu. Tehdy pracoval pro Bethlehem Steel Company a jednoho dne sledoval, jak zaměstnanci firmy nakládají pruty na vagóny. Byl přesvědčen, že proces není efektivní a tak stanovil normu podle skupiny nejsilnějších mužů. Zaměstnance ale musel motivovat zvýšením platu a tento proces Taylor považoval za převrat ve správě společností. Nazval ho „vědeckým managementem“.

Taylor hovořil o tom, že pro takový management jsou vhodní pouze lidé určitého vzdělání s určitým stylem projevu. V podstatě tvrdil, že někdo musí pracovat rukama, někdo hlavou. Cestoval pak po celé zemi a vyprávěl o tom, jak dosáhl zrychlení tempa při nakládání železných prutů. Tento příběh spolu s několika dalšími pak vytvořily základ teorie, se kterou pracovali noví odborníci na management. V roce 1908 se Taylor setkal s několika profesory z Harvardu a tato univerzita zanedlouho poté otevřela první kurzy managementu.

Vědci si ale rychle všimli, že na „vědeckém managementu“ není nic vědeckého. Taylor například ve svých teoriích používal konstanty, které neměly žádný vědecký základ a pramenily pouze z jeho vlastních zkušeností. Jeho metody se pak při veškeré „vědeckosti“ daly shrnout do rad typu „musíte to zkoušet ještě víc“ či „musíte u toho více přemýšlet“. Nejde o to, že by to byly rady špatné, protože mnohdy se skutečně hodí. Jenže takový Taylorismus není ničím jiným než kázáním o tom, že musíme věci dělat dobře. Paradoxem pak je, že právě to se nedá říci o samotném Taylorovi a jeho následovnících. Což je zřejmé třeba z toho, že společnost Bethlehem jej nakonec propustila a zbavila se všech jeho systémů.

Velká část moderní teorie managementu je pouze způsobem, jak prosadit zájmy jedné třídy. Není to třída pracujících, ani to nejsou kapitalisté. Je to právě management. Samozřejmě tu najdeme několik velmi dobrých rad a postřehů, několik ředitelů společností, kteří zaujmou svými zkušenostmi a názory. Zbytek je ale prázdné tlachání. Pokud se například snažíme zjistit, co vlastně znamená dnes tolik populární „business proces re-engineering“, zjistíme, že jde o „naprosté přehodnocení všech procesů ve firmě“.

Podobné módní výrazy a poučky se stále točí kolem stejné skupiny chvályhodných cílů: Spokojenost zákazníka, vyšší efektivita, spokojenost dodavatelů a tak dále. Nejde o to, že tyto cíle by byly špatné. Ovšem stejně jako většina z nás nepotřebuje ke spokojenému životu rady od Deepaka Chopry, nepotřebuje vedení společností studovat takovou teorii managementu.

Dnešní teorie managementu se potácí mezi Taylorem a Eltonem Mayem z Harvard Business School. Ten první volal jen po vyšší efektivitě, ten druhý zase kladl důraz na to, že zaměstnanci jsou lidé. Debata mezi těmito dvěma tábory je nekonečná a v podstatě jde o další díly ságy o rozumu a emocích, o jednotlivcích a skupinách. Jenže mnohem lépe o tom všem hovoří Rousseau či Shakespeare. Sám vám ale pár manažerských rad také dám: Věnujte se co největšímu okruhu zájmů. Přijímejte do své firmy lidi, kteří mají různé zkušenosti. A pamatujte na „tři K“: Komunikace, komunikace, komunikace. Jak řekl Platón: „Vše je o dialogu.“

Autorem je Matthew Steward.

Zdroj: The Atlantic


Čtěte více:

Výsledky Fortuny v 1H16 (komentář analytika): Vyšší OPEX za slabou EBITDou, akvizice v blízké budoucnosti?
25.08.2016 8:02
Fortuna dnes ráno zveřejnila své výsledky za 1H16, které na úrovni pro...
Aktualizovaný investiční výhled Patria na rok 2016 - Akcie
25.08.2016 16:00
Patria v úvodu tohoto týdne zveřejnila v rámci komplexního investičníh...
Čína by chtěla do světa, naráží ale na svou image
27.08.2016 6:00
V listopadu roku 1979 otevřela čínská společnost Jinghe Share Holding ...

Váš názor
  • sice pěkné povídání
    29.08.2016 7:00

    ale hodnotit slovo management by stačilo shrnout do jednoho slova - BLAFOVÁNÍ. Nic jiného než blafování "práce" managementu nikdy nebylo:-))
    Jesse
Aktuální komentáře
28.03.2024
17:21Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus
16:53Jaký závěr nás čeká tentokrát? Wall Street v úvodu pouze přešlapuje  
16:06Přehled (ne)obchodování na trzích přes Velikonoce 2024
16:06Čínský výrobce chytrých telefonů Xiaomi vstupuje na trh s elektromobily
15:48Růst americké ekonomiky ve čtvrtém čtvrtletí zpomalil pouze na 3,4 procenta
15:44Tesla už odepsala na akciích 350 miliard dolarů. Očekávání investorů ohledně dalšího vývoje jsou nevalná
13:29Invesco: Významný týden pro měnovou politiku je pro trhy dobrým znamením
12:22Než otevře Wall Street: Snowflake, MillerKnoll, Sprinklr  
11:20Podle guvernéra Fedu by se po posledních datech o ekonomice měla snížení sazeb odložit nebo zredukovat
11:02Investoři se připravují na konec kvartálu, Fed nechce spěchat se snižováním  
9:42Jan Bureš: HDP revidován vzhůru, reálné příjmy domácností rostou a s nimi i útraty
8:55Se snižováním sazeb v USA není kam spěchat, opakuje guvernér Fedu Waller. Futures jsou zelené  
8:52Putin: Rusko nezaútočí na Pobaltí, Polsko či Česko. Jde jen o strašení lidí
8:45Rozbřesk: HDP potvrdí pozitivní obrat v útratách domácností
6:03Britské akcie jsou nyní (historicky) mimořádně levné a Evropa už obchoduje s výrazným diskontem i vůči Japonsku
27.03.2024
21:19Americké indexy posilovaly díky silnému závěru  
18:26Jen kousek od intervence? Akcie a dluhopisy dnes lehce v zeleném  
17:50Pavol Mokoš: Je čas svézt se na vlně růstu, ne chytat dno. A technické cíle pro pražské banky
15:43BlackRock: Dlouhodobě nebude pokračovat scénář vyšší inflace a sazeb. Postará se o to umělá inteligence a další technologie
15:00ČEZ, a.s.: Zvolen nový místopředseda dozorčí rady ČEZ

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
Varta AG (12/23 Q4, Bef-mkt)
9:00CZ - HDP, q/q
12:00Walgreens Boots Alliance Inc (02/24 Q2)
13:30USA - HDP, q/q a
13:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.
14:45USA - Index aktivity ISM Chicago
15:00USA - Index spotř. důvěry Mich. university