Hledat v komentářích

Investiční doporučení

Výsledky společností - ČR

Výsledky společností - Svět

IPO, M&A

Týdenní přehledy

 

Horké zprávy 

 27.05.2024
20:00Ve Spojených státech je dnes svátek Memorial Day (Den obětí války), tamní trhy zůstávají uzavřeny
17:39Pojišťovny odhadují pojištěné škody na zemědělských plodinách po nočních mrazech, které zasáhly zemi koncem dubna, na stovky milionů korun. Nejvíce se jich týká ovoce. Vyplývá to z vyjádření největších pojistitelů zemědělců. Jde podle nich o rekordní škody v tomto pojištění. Pokud mají zemědělci sjednané pojištění plodin pro letošní rok, dostanou od státu podporu v plné výši. Při nedoložení platného pojištění dostanou pěstitelé o polovinu méně (ČTK)
15:25Ve Spojených státech je dnes svátek Memorial Day (Den obětí války), tamní trhy zůstávají uzavřeny
14:36

Ve Spojených státech je dnes svátek Memorial Day (Den obětí války), tamní trhy zůstávají uzavřeny

13:29Evropská komise schválila Česku program státní podpory za 3,2 miliardy eur (75 miliard Kč) na podporu výroby elektřiny z modernizovaných elektráren (ČTK)
8:08

V Jaderné elektrárně Dukovany v pátek začala plánovaná odstávka druhého bloku spojená s údržbou a kontrolami zařízení a výměnou části paliva. Potrvá do srpna

8:02

Čeští hokejisté si dnes budou moct vychutnat oslavy zisku titulu mistrů světa s fanoušky na Staroměstském náměstí. Začátek akce je naplánován na 17 hodin. Češi dosáhli na zlato poprvé od triumfu v roce 2010 v Kolíně nad Rýnem a Mannheimu, u kterého byl i současný kapitán týmu Roman Červenka. Svěřenci trenéra Radima Rulíka triumfovali v éře samostatného Česka posedmé, šest zlatých medailí získalo bývalé Československo. Bronz na letošním mistrovství světa v Praze vybojovali hokejisté Švédska. V utkání o 3. místo porazili Kanadu 4:2

 24.05.2024
16:37Norská energetická společnost Equinor investuje spolu se svými obchodními partnery více než 12 miliard norských korun (25,8 miliardy Kč) do rozšíření těžby v poli Troll. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Projekt Troll se nachází v Severním moři a je největším plynovým polem v Evropě (ČTK)
10:51

Americká komise pro cenné papíry a burzu (SEC) ve čtvrtek schválila změnu pravidel, která by připravila cestu pro ETF, které nakupují a drží ether, jednu z největších světových kryptoměn. Rozhodnutí přichází méně než šest měsíců poté, co Komise pro cenné papíry schválila bitcoinové ETF. Tyto fondy se ukázaly být velkým úspěchem, přičemž čistý příliv již přesáhl 12 miliard dolarů, podle FactSet (CNBC)

9:16

Limit pro platby domácností ve Velké Británii za energie klesne od 1. července o 7 %, tj. ve volebním týdnu

(Bloomberg)
8:01Rozhodčí tribunál Mezinárodní obchodní komory (ICC) podle energetické společnosti ČEZ zakázal ruskému Gazpromu pokračovat v soudním řízení proti české firmě v Rusku. Důvodem je to, že spor firem má výhradně řešit mezinárodní arbitráž (ČTK)
 23.05.2024
15:56Evropská komise (EK) nadále jedná s Německem kvůli poplatku, který Německo vybírá za tranzit zemního plynu přes své území. S odkazem na sdělení komise o tom dnes informovala agentura Reuters. Poplatek čelí kritice ze strany některých členských zemí Evropské unie, podle nichž podkopává jejich snahu zbavit se závislosti na ruském plynu. Česká republika, Slovensko, Rakousko a Maďarsko se komisi snaží přimět, aby proti poplatku zakročila (ČTK)
8:35Pohonné hmoty v Česku dál zlevňují. Průměrná cena benzinu klesla za poslední týden o 46 haléřů na 39,09 koruny za litr. Ještě výrazněji, o 54 haléřů, zlevnila nafta. Litr dieselu v současnosti stojí v průměru 37,24 Kč/l, což je nejméně za více než čtvrtrok. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje (ČTK)
 22.05.2024
17:21

Rusko plánuje do konce roku 2025 otevřít na pobřeží Tichého oceánu první terminál pro vývoz zkapalněného ropného plynu (LPG) do Asie. Uvádějí to dva zdroje agentury Reuters. Na financování se bude spolupodílet Čína. Ruský fond přímých investic (RDIF) uzavřel minulý týden smlouvu s čínskou petrochemickou společností Haiwei o financování námořního terminálu na ruském Dálném východě

(ČTK)
16:05Velkoobchodní cena elektřiny pro německý trh s dodáním v příštím roce, která je pro Evropu klíčová, dnes překročila 100 eur (zhruba 2500 Kč) za megawatthodinu (MWh). Podle analytiků stojí za zdražováním elektřiny více faktorů, včetně narůstající spotřeby, růstu cen emisních povolenek a zemního plynu a poklesu produkce větrných elektráren v Německu (ČTK)
15:10

Vážení klienti a čtenáři, upozorňujeme na rostoucí počet zachycených případů konání cizích osob, které neoprávněně vystupují jménem Patria a kontaktované oslovují ve vztahu k investicím. V telefonátech hovoří o nedokončené registraci či diktují jednorázové heslo a odkaz na přihlášení. Před tímto podvodným jednáním varujeme a apelujeme na opatrnost, zejména u výzev k zadávání jakýchkoli osobních údajů. Patria Finance popsaným způsobem v komunikaci se svými aktivními i potenciálními klienty nikdy nepostupuje. V případě otázek či pochybností prosím využijte kontakt patria@patria.cz. Děkujeme - podrobněji zde

12:40Británie vybrala místo pro novou velkou jadernou elektrárnu. Měla by být v severním Walesu, preferovanou lokalitou je místo na ostrově Anglesey. Oznámila to dnes britská vláda. Dodala, že už zahájila jednání se zahraničními energetickými společnostmi o výstavbě elektrárny, informuje agentura Reuters (ČTK)
11:10Velkoobchodní cena zemního plynu pro evropských trh s dodáním příští měsíc dnes překročila 33 eur za megawatthodinu (MWh) a blíží se letošnímu maximu. Analytici vidí příčinu zejména ve vleklé údržbě a s ní souvisejících odstávkách na zpracovatelských zařízeních v Norsku. Proti stejnému období loni je ale cena plynu stále výrazně nižší (ČTK)
 21.05.2024
13:55Letošní topná sezona v Česku byla nejkratší a nejteplejší za posledních 60 let. Tuzemské teplárny během ní zaznamenaly nejnižší dodávky tepla, proti průměru až o desetinu nižší. Hlavní příčinou bylo podle nich mimořádně teplé počasí během sezony (ČTK)
12:50Stát rozhodne o svém postoji k dividendě energetické skupiny ČEZ nejpozději 10 dnů před konáním červnové valné hromady společnosti. Zatím návrh vedení ČEZ na dividendu ve výši 80 % z loňského zisku, který odpovídá 52 Kč/akcie, nebude ministerstvo financí komentovat. O konečné výši dividendy ČEZ rozhodne valná hromada podniku, která se uskuteční 24. června (ČTK)

Přehled zpráv

select
Týdenní výhled: Týden nejspíš v poklidném duchu, kondici amerického spotřebitele naznačí maloobchod
27.05.2024 12:45
Nový týden začíná v poklidném duchu, za což můžou svátečně zavřené trh...
Vypořádání obchodů na amerických burzách od zítřka zrychlí na jediný den
27.05.2024 11:33, aktualizováno: 27.5. 12:01
Americké akciové trhy čeká po sedmi letech další velká změna - od úter...
Perly týdne: Kapitulace medvědích scénářů
24.05.2024 12:16
V Morgan Stanley došlo k obratu a banka po dlouhé době nehovoří o tom,...
Braňo Soták: Příběh Nvidie je zkrátka neuvěřitelný, velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima
23.05.2024 8:02
Soukromý polovodičový cyklus Nvidie se nadále těší pevnému zdraví a v ...
Nvidia (+5 %) oznamuje výsledky na očekáváním a silný výhled pro 2Q. Zvyšuje dividendu a avizuje akciový split
22.05.2024 22:37, aktualizováno: 22.5. 23:31
Nvidia oznámila výsledky za její první fiskální čtvrtletí, které překo...
Patria Finance upozorňuje na podvodné jednání, zneužívající její jméno ve spojení s výzvou k investicím
22.05.2024 15:07
Obchodník s cennými papíry Patria Finance, jehož součástí je také zpra...
Vedení ČEZ navrhlo dividendu 52 korun na akcii, 80 procent loňského očištěného zisku. Valná hromada rozhodne 24. června
20.05.2024 17:26, aktualizováno: 20.5. 17:28
Vedení energetické skupiny ČEZ navrhlo vyplacení dividendy ve výši 80 ...
Investiční strategie: Nejjednodušší akciová strategie na světě
20.05.2024 15:45
V pilotním díle povídání o investičních strategiích jsme si představil...
Týdenní výhled: Hlavním bodem kalendáře je Nvidia, výhled pro sazby posiluje odolnost trhu
20.05.2024 12:40
Zatímco minulý týden měl hlavní událost z makro oblasti, tomuto bude d...
MakroMixér s politickým geografem Michaelem Romancovem: Jaký vývoj války Ruska proti Ukrajině lze očekávat a proč?
20.05.2024 7:38
Jaký vývoj války Ruska proti Ukrajině lze očekávat a proč? Nakolik se ...


Nejčtenější zprávy týdne

Sledujte nás na sociálních sítích

Facebook X LinkedIn Instagram Youtube

Analýza dne

Braňo Soták: Příběh Nvidie je zkrátka neuvěřitelný, velmi pravděpodobně ještě uvidíme nová maxima
23.05.2024 8:02
Soukromý polovodičový cyklus Nvidie se nadále těší pevnému z...více

    Právě diskutujete

    Nejčtenější zprávy dne

    Nejdiskutovanější zprávy týdne